Aaldering

/aaldering

In 2004 richtten Marianne en Fons Aaldering dit estate op in het meest prestigieuze wijndistrict van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Om precies te zijn in het mooie Devon Valley, waar tot op dat moment de druiven werden opgevoed voor andere prestigieuze wijnhuizen zoals Boschendal. Aaldering stelde een ervaren wijnmaker aan met het resultaat dat in 2010 de eerste vintage van uitzonderlijke kwaliteit op de markt werd gebracht. De rust van de wijngaarden wordt weerspiegeld door eenden die over het stuwmeer bij de boerderij glijden, adelaars die erboven cirkelen en klein wild dat schuchter meandert tussen de wijnstokken Aaldering maakt Wine of Origin uit het terroir van Hutton en Clovelly. De wijnen blinken uit door hun intense smakelijkheid en de uitstraling van de flessen is van oogstrelende schoonheid. Een cadeautje voor de neus, mond en het oog…

De Wijngaarden & Druiven:
De wijngaarden zijn gelegen in de Devon Valley, Stellenbosch, een kwaliteitsgebied dat bekend staat om haar volle en rijke Hutton en Clovelly bodem. Om de perfecte druiven te oogsten voor de productie van de premium rode en witte wijnen ligt de belangrijkste basis in het liefdevol onderhouden van de wijngaarden en het handelen naar het microklimaat met een koele, zuidoostelijke wind die verkoeling brengt op de zomers soms zengend hete wijngaarden.
Devon Valley is bekend om zijn hoge kwaliteit rode wijnen, vooral van Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot. Deze wijnstokken op het estate van Aaldering zijn nu zo’n 15 jaar oud en leveren prachtig geconcentreerde druiven. De Universiteit van Stellenbosch heeft een goed aangeschreven faculteit oenologie en deze heeft Aaldering geadviseerd om op specifieke plaatsen ook Chardonnay en Sauvignon Blanc aan te planten; deze wijnstokken zijn nu zo’n 5 jaar oud. Hoewel het bedrijf niet gecertificeerd is, gebruiken de wijnmakers van Aaldering elementen uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw, hetgeen mooi past bij hun filosofie om de natuur zoveel mogelijk haar werk te laten doen.

Aaldering Chardonnay
2015
Zuid-Afrika
Wit
Vol droog
Vanaf  16,95
+
Aaldering Lady M
2014
Zuid-Afrika
Rood
Fris en fruitig
Vanaf  19,95
+
Aaldering Pinotage
2013
Zuid-Afrika
Rood
Vol droog
Vanaf  21,95
+
Aaldering Cabernet Sauvignon Merlot
2012
Zuid-Afrika
Rood
Vol droog
Vanaf  21,95
+
Aaldering Shiraz
2012
Zuid-Afrika
Rood
Vol droog
Vanaf  21,95
+