Belasco de Baquedano

DE BESTE MALBEC-WIJNEN
Dateren uit 1831
Juan Ignacio Belasco werd geboren in Viana, Spanje, uit een familie van distilleerders die, daterend uit 1831, een niche vormde in de productie van Pacharan, een langzame bessenanijslikeur. 
Eind jaren tachtig trad Juan Ignacio toe tot de wijnhandel door wijngaarden te kopen en een wijnmakerij te bouwen in de regio Navarra in Spanje. Begin jaren negentig raakte Juan Ignacio verliefd op de druivensoort Malbec.
Met de hulp van gerenommeerde wijnconsulent en voormalig Mouton Rothschild-hoofdwijnmaker Bertrand Bourdil (bekroond met drie 100-puntscores van Robert Parker voor zijn Mouton Rothschild-jaartallen 1982, 1986 en 1988),
verkende hij Argentinië meer dan een decennium lang op zoek naar uitzonderlijke wijngaarden om de uitzonderlijke Malbec-wijnen te maken.
Uiteindelijk ontdekten en kochten ze 222 hectare oude Malbec-wijngaarden, eigendom van een Italiaanse familie die hun druiven op contractbasis verkocht aan de omliggende wijnmakerijen in de regio Lujan de Cuyo in Mendoza. In 2003 begon Juan Ignacio, met de hulp van zijn zoon Mikel, op een terrein grenzend aan de 100 jaar oude wijngaarden, met de bouw van de Belasco de Baquedano-wijnmakerij en voltooide het in 2008 de eerste oogst van de wijnmakerij.
Juan Ignacio overleed in 2017 maar Mikel zet de passie van zijn vader voort om enkele van de beste Malbec-wijnen ter wereld te creëren.
Ben je ouder dan 18 jaar?