Bodega Gótica

/bodega-gotica

GOTICA WIJN, KORTE REVIEW EN WIJNEN

Wij zijn een familiebedrijf dat al generaties lang druiven produceert in de gemeente Rueda. In 2004 zijn we begonnen met het maken van wijnen met altijd door ons geproduceerde druiven.

 

De plantage is op trellis gelegen in de gemeente Rueda in 4 percelen en uitgevoerd tussen 1983 en 2001.

Vinificatie wordt uitgevoerd door koude cryomaceratie. De alcoholische gisting is langdurig omdat de temperatuur waarbij deze plaatsvindt 9,5-10 ° C is. Het wijnhuis heeft recente Franse technologie en heel veel koelcapaciteit omdat het werkt bij lage temperaturen. Filtratie is tangentieel en wordt slechts één keer gedaan om de kwaliteit van de wijn te behouden.

De oogst gebeurt gemechaniseerd en 's nachts. Alle geplukte druiven worden door ons geproduceerd en de oogst gebeurt 's nachts om ervoor te zorgen dat de druiven die de wijnmakerij bereiken koud zijn. De temperatuur van de druif in de hopper ligt meestal tussen 8ºC en 14ºC. De tijd die is verstreken vanaf het begin van het vullen van de roestvrijstalen kuip totdat de druiven in de keldertrechter zijn gegoten, varieert van 50-75 minuten.