Filter uw keuze Filter uw keuze

Bodega Raiz de Guzman

Raíz de Guzmán

Raíz de Guzmán is ontstaan in 1998, als voortzetting van het project dat in 1985 is begonnen, het jaar waarin Páramo de Guzmán kazen ontwikkelden. Zijn wijnproductie ontstond onder dezelfde filosofie: traditie, innovatie en vooral kwaliteit.

Wijn op eiken vaten

In de kelders van Raiz de Guzman rusten ca. 500 vaten. 80% daarvan is Frans eiken en 20% Amerikaans eiken. Deze worden om de drie jaar vernieuwd om de kwaliteit van de wijnen te garanderen.

Rode wijn van de Tempranillo

De Tempranillo wordt beschouwd als een van de beste variëteiten van rode druiven in Spanje en geeft aanleiding tot de meest representatieve wijnen van de Ribera del Duero. Voor het maken van jonge wijnen zoals: de Roble en Crianza wordt de tempranillo gebruikt. De tempranillo druif is een druif met karakter en kan daarom uitstekend verouderd worden in het vat, zoals bij de Reserva en Grand Reserva. Het onderhoudt een harmonieus evenwicht tussen structuur, kleur en zuurgraad.

De wijngaarden van Raíz Guzman

In Bodegas Raíz de Guzmán worden 25 hectare eigen wijngaarden gebruikt. Ze vertrouwen op de hulp van wijnbouwers uit het gebied. De druiven komen van twee soorten grond: een deel komt uit Bocos de Duero, met kiezelgrond; de andere wordt verkregen uit hogere gebieden, beginnend op 900 meter, waar de wind fris is en de grond roodachtig is met overvloedig grind.

De wortels van Raiz de Guzman bevinden zich in de stad Roa de Duero in de omgeving van Burgos. De hoogte waarop het zich bevindt en de thermische verschillen van het gebied tijdens het rijpen van de druiven zijn verantwoordelijk voor het karakter van de wijnen.

 

Ben je ouder dan 18 jaar?