Bodegas Los Astrales

GESCHIEDENIS
Passie voor de wijngaard
Wijnmakerij “Los Astrales” is eind 2000 gestart op initiatief van de familie Romera de la Cruz. 
Ze zijn de derde generatie wijnbouwers in Anguix, hebben een gedegen wijnkennis van hun ouders geërfd en met een compromisloze kwaliteitsfilosofie besloten ze om de overheerlijke druiven niet meer aan andere wijnhuizen te geven en hebben ze besloten zelf wijnproducent te worden. Door Eduardo Garcia (Mauro, Mauro Dos, Leda) te rekruteren voor het bedrijf, die dan net zijn beroepsopleiding in Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika heeft afgerond. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor de wijnmakerij van de familie (Mauro, Maurodos) en wordt ook technisch Manager in "Los Astrales".
Het bedrijf kreeg een boost waardoor het project en de oogst van 2001 kon worden gerealiseerd. De laatste mijlpaal is de opname van José Hidalgo Togores als technisch directeur in 2013.
José Hidalgo is, naast een van de meest erkende wijnmakers in Spanje, de auteur van het "wijnbouw- en oenologieverdrag", de tekst die wordt gebruikt in de meeste oenologiescholen van Spanje en Latijns-Amerika. ALLES IS GEBOREN IN DE WIJNGAARD Het geheim van een geweldige wijn Alle wijngaarden bevinden zich in Anguix, een klein dorp aan het begin van de Duero-vallei. Anguix heeft 160 inwoners, van wie de meesten zich bezighouden met de teelt van suikerbieten, graangewassen en vooral met de wijnproductie. De productie van Los Astrales zal groeien afhankelijk van de ontwikkeling van de wijngaard en de voortgang van de bouw van de nieuwe wijnmakerij. De eerste jaren worden er tussen de 23.000 en 50.000 flessen geproduceerd. Wanneer de nieuwe wijngaarden een optimale productie bereiken, zal volledige zelfvoorziening mogelijk zijn, en naar schatting zullen er jaarlijks 100.000 jaarlijkse flessen worden geproduceerd.

Geen producten in deze categorie