Errazuriz

Errazuriz wijnen

/errazuriz

Viña Errazuriz werd in 1870 opgericht door Don Maximiano Errázuriz, een veelbelovende, jonge Chileense politicus. Naast zijn politieke ambities was Don Maximiano een liefhebber van wijn en een kenner van wijnbouw. In die tijd was het onder de gegoede burgerij een trend om wijnranken te planten bij hun buitenverblijven. Deze lagen ten noorden van Santiago de Chile, op ongeveer een dag reizen -destijds met paard en wagen- van de hoofdstad.

Don Maximiano Errázuriz brak met deze trend en zocht het beste land om de beste wijnen van Chili te kunnen maken. Hij zag de potentie van de noordelijker gelegen Aconchagua vallei met zijn droge zomers, milde winters en de invloed van de koele oceaanwinden en het Andes gebergte en vestigde daar zijn wijnhuis. Vervolgens selecteerde hij op zijn reizen door Frankrijk de allerbeste druivenstokken voor zijn wijngaarden in Chili.

Familiebedrijf Errazuriz

5 generaties later is Viña Errazuriz uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende wijnhuizen van Chili. Het wijnhuis streeft voortdurend naar verbetering, van de druiventeelt tot de vinificatie met behulp van natuurlijke technieken. Dankzij de passie en dynamiek van Viña Errazuriz, staat het Chileense wijnhuis over de gehele wereld bekend als een gerespecteerd en vooruitstrevend wijnhuis.

Viña Errazuriz is een familiebedrijf. Eduardo Chadwick, nazaat van Don Maximiano, vertrouwt bij het produceren van wijn op de kennis van zijn familie en voegt daar de kennis van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld aan toe. Mede vanwege de Franse achtergrond van hoofd wijnmaker, Francisco Baettig, hebben de wijnen van Errazuriz een klassiek Europees karakter. Errazuriz maakt karaktervolle en complexe wijnen waarmee het wijnhuis zich onderscheidt van andere Chileense wijnhuizen.

De wijnen van Errazuriz

Errazuriz produceert de Winemaker’s Selection serie speciaal voor de Europese markt. Smaakvolle, elegante wijnen van 2 verschillende druivenrassen, die perfect geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De Errazuriz Estate serie is het ultieme voorbeeld van kwaliteitswijn uit Chili. Wijnen van verschillende terroirs en met een eigen karakter, die een belangrijke eigenschap delen: de smaak en kwaliteit overtreffen de prijs ruimschoots. Max Reserva is het resultaat van meer dan 140 jaar ervaring met wijnbouw en wijnmaken, gecombineerd met de unieke kenmerken van de Aconcagua Valley. De Max Reserva wijnen zijn afkomstig van de Mx wijngaarden en tonen met hun karakter en complexiteit de ware passie en het DNA van Viña Errazuriz.

Klant voordeel
bij 6 fl. 9,75
+
Klant voordeel
bij 6 fl. 9,75
+
Klant voordeel
Errazuriz Sauvignon Blanc Late Harvest
2017, 2019
Chili
Dessert
bij 6 fl. 10,45
+
Klant voordeel
Errazuriz Max Reserva Syrah
2015, 2016
Chili
Rood
bij 6 fl. 14,45
+
Klant voordeel
bij 6 fl. 14,45
+
Klant voordeel
bij 6 fl. 14,45
+
Klant voordeel
bij 6 fl. 14,45
+
Klant voordeel
bij 1 fl. 14,95
+
Klant voordeel
19,96 bij 6 fl. 17,95
+