Müller Klöch Sauvignon Blanc

Vulkanland Steiermark, Oostenrijk

De wijn is kruidig, met frisse tonen van exotisch fruit als citrus en limoen. Zelden hebben we zo’n zuivere wijn geproefd.  Menige Franse (en veel duurder) Sancerre staat in de schaduw van dit pareltje.

2018, Oostenrijk, Wit, Vol droog
bij 6 fl. 12,95
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid bij 1 fl. bij 6 fl.
Prijs 13,95 12,95
Wilt u 24 flessen of meer van deze wijn? Prijs op aanvraag!
+

Op onze “vakantie” in de Steiermark, Oostenrijk kwamen we bij het Weingut Müller. We proefden hier een Sauvignon Blanc, die zo uitzonderlijk lekker was, dat we die maar gelijk voor u meegenomen hebben. Stefan Müller legde ons uit waarom de Sauvignondruiven hier zo goed gedijen: “De bodem is hier vulkanisch en bedekt met knalrode aarde en gesteente. De steile hellingen op het zuiden gericht en de hoogte (700 meter!) doen de rest. We snoeien tijdens de groei zoveel weg, dat er maar één tros per vertakking aan blijft hangen. We plukken alles met de hand en zijn al zeer selectief tijdens de oogst. We maken onze wijnen op de Natur Nahe methode, dus schone wijnen".

Jammer dat we maar zo weinig mee konden nemen. Het bedrijf is klein (13,5 ha), dus we hopen maar dat Stefan ons straks nog kan naleveren.