French Dog Colombard Chardonnay

Deze French Dog Colombard Chardonnay van Yvon Mau heeft een stralend lichtgele kleur, met een rijke, intense neus die wordt gedomineerd door citrusaroma's en een vleugje oranjebloesem. Dit elegante, aromatische scherm zet zich voort in het midden van de mond, met een grote frisheid en een indrukwekkende smaaklengte. 

Adviesprijs: 7,96
bij 6 fl. 6,95
U bespaart: 0,01 (0%)
3192371030179
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid bij 1 fl. bij 6 fl.
Prijs 7,95 6,95
Wilt u 24 flessen of meer van deze wijn? Prijs op aanvraag!
+

Afkomst & Druif

Oogstjaar:
  • 2021
Wijnhuis:
Yvon Mau
Land:
  • Frankrijk
Wijnstreek:
  • Gascogne
Druivensoort:
  • Chardonnay
  • Colombard
Vinificatie:
Alcoholische gisting vindt plaats in vaten met temperatuurregeling.

Kleur, Geur & Smaak

Soort wijn:
  • Wit
Kleur:
Stralend lichtgeel.
Geur:
Citrusaroma's en een vleugje oranjebloesem.
Smaakprofiel:
  • Fris en fruitig
Smaak:
Aromatisch met een grote frisheid en een indrukwekkende smaaklengte.
Gelegenheid:
  • Elke gelegenheid

Serveren & Bewaren

Serveertips:
Lekker bij aardappels met bloemkool en snitzel.

Het assortiment Yvon Mau-variëteiten is een selectie van gedurfde, gezellige wijnen met een onweerstaanbare balans tussen fruit en body. Ze zijn het resultaat van een historisch partnerschap tussen Yvon Mau en een selectie van lokale wijnboeren in Zuid-Frankrijk. Deze partners delen dezelfde waarden die ons altijd hebben geïnspireerd: passie, toewijding en kwaliteit. 

Gascogne met zijn rijke, groene valleien aan de voet van de Pyreneeën, produceert 90% witte wijnen. De invloed van het zeeklimaat wordt gecombineerd met de bergen in de buurt om een ​​ideaal microklimaat te creëren om alle aroma's van de wijnen naar boven te halen. De wijnstokken groeien op klei en kalksteen.

De druiven worden geperst met een pneumatische pers. De most van het resulterende sap blijft onder koude omstandigheden (8° C) bezinken. Alcoholische gisting vindt plaats in vaten met temperatuurregeling (18° C). Door de toevoeging van gisten die speciaal zijn geselecteerd vanwege hun vermogen om de aroma's van de chardonnay en colombard-druiven naar voren te brengen.

60% Colombard en 40% Chardonnay

Ben je ouder dan 18 jaar?