20% korting op doos in de mix

Fraccaroli Lugana Pansere

De Fraccaroli "Pansere" Lugana is een strogele wijn met mooie lichtgroene reflecties. De geur is zeer aangenaam, delicaat, met mooie hints van citrus en rijp wit fruit, zoals perzik, groene appel en peer. Heerlijke lentebloemen zoals acacia-, perzik- en lindebloesem. De smaak is fris, zacht, harmonieus en valt op door zijn levendige frisheid, aangename smaak en delicate noot-amandel afdronk.

De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van rond de 80 meter, nabij de oevers van het Gardameer tussen Peschiera del Garda en Sirmione. De grond is kalkhoudende klei. 

Eind september worden de druiven handmatig geoogst. De eerste gisting van de wijn geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van 14 ° - 16 ° C in satlen vaten. De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in stalen vaten en wel voor een periode van 3 tot 4 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld. Het mooiste is  als de wijn nog ruim een jaar kan door rijpen op de fles.

Wijn/spijs combinatie: Als aperitief of als begeleider van vis antipasti of vis hoofdgerechten.

Lugana is een stukje Italië dat beschikt over een eeuwenoude rijke wijngeschiedenis. Alleen doordat de Italianen de wonderen der Lugana lokaal hielden, heeft de internationale ‘Lugana-ontdekking’ pas in 1900 plaatsgevonden. Het wijnhuis Fraccaroli is één van de Lugana-wijnhuizen die vandaag de dag bijdraagt aan het beroemd maken van de Lugana-wijn, doordat het wijnhuis waanzinnige Lugana op tafel weet neer te zetten.

2019, Italië, Wit, Vol droog
14,45
 bij 6 fl.11,56
428
+

Druivenras: Trebbiano di Lugana

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling