Bodegas Viyuela

/Viyuela

Bodegsa Viyuela

Het wijnhuis Bodegas Viyuela is gelegen in Boada de Roa, ten zuiden van Burgos in Spanje. Een traditionele entourage waar in het zomerse landschap het groen van de wijngaarden zich vermengt met de torens van de Castiliaanse dorpen. Burgos bevindt zich midden in het hart van de Rivera del Duero. Door de warme zomers en koude winters in deze streek rijpt de druif hier in perfecte balans.

De oprichting van Bodegas Viyuela

Bodegas Viyuela werd in 2003 opgericht door José Ángel González Viyuela, geboren in Boada de Roa (Burgos) en lid van een familie die zich generaties lang heeft gewijd aan de wijnbouw. Sinds de introductie ervan hebben de wijnen van Bodegas Viyuela veel prestige en populariteit genoten. Ze hebben talloze nationale en internationale prijzen gewonnen. In de afgelopen jaren heeft de directie het productieproces grondig verbeterd waardoor het bedrijf een top positie heeft gekregen binnen de herkomstaanduiding Ribera del Duero.

De wijngaarden van Bodegas Viyuela

Bodegas Viyuela beschikt over 23 hectare wijngaarden waar de Tempranillo druif op wordt verbouwd. De druifsoort Tempranillo is een typische Spaanse druifsoort. naast dat heeft het wijnhuis 10 hectare voor de bereiding van hun Spaanse wijnen. Streng landklimaat, met strenge winters en droge zomers. Losse grond, met veel kalksteen en samengesteld uit kleiachtige lagen.

 

Ben je ouder dan 18 jaar?