25% korting

Cerrosol Doña Beatriz Ecologico Verdejo (Organic)

Dit is een stuivende frisse witte wijn van Doña Beatriz met tonen van "Granny Smith" appel, limoen, kruisbes en verse munt. Zuiver, geconcentreerd van smaak, alsof een appelsorbetijs op je tong wegsmelt, met een partje limoen en zilte mineralen. Vol met knapperig fris fruit.

Sappige en goed doordrinkbare witte wijn!

Adviesprijs: 9,46
 bij 1 fl. 7,09
U bespaart: 0,01 (0%)
8437006093385
+

Afkomst & Druif

Oogstjaar:
  • 2022
Wijnhuis:
Bodegas Cerrosol
Land:
  • Spanje
Wijnstreek:
  • Rueda
Druivensoort:
  • Verdejo
Eigen import:
  • ja
Biologisch:
ja
Alcoholpercentage:
12,5%

Kleur, Geur & Smaak

Soort wijn:
  • Wit
Kleur:
strogeel
Geur:
mineralen en kruiden
Smaakprofiel:
  • Fris en fruitig

Heerlijke Rueda Verdejo

Doña Beatriz verdejo

De Verdejo druif is een van de meest gebruikte soorten voor het maken van spaanse witte wijnen. Deze wordt vooral verbouwd in de Rueda, dit is een regio in het noorden van spanje boven madrid. Het ligt wat zuidwestelijk van de bekende Rioja en Ribera Del Duero streken die vooral bekend staan om hun spaanse rode wijnen. Alle zojuist benoemden streken liggen aan de rivier de Duero, die veel invloed heeft op het klimaat in deze gebieden en daarmee ook de uiteindelijke smaak van de wijn. 

Rueda DO classificatie

Deze wijn valt binnen het beschermde gebied Rueda en heeft daarmee ook de classificatie Rueda DO. Hier komen naar onze mening ook de mooiste verdejo's vandaan.

Organische wijn 

Doña Beatriz Organic Verdejo

Deze wijn heeft het Europese gehandhaafde keurmerk voor Organische Agricultuur. Dit betekent dat de wijnboer zich aan verschillende regels moet houden om de natuur minder te belasten, waaronder behoud van biodiversiteit, beperken van stroomgebruik en grondstoffen en verbeteren van de aarde- en waterkwaliteit. Omdat deze wijn zonder bestrijdingsmiddelen en zonder chemische voedingsmiddelen is verbouwd is deze wijn ook Biologisch.

Natuurlijke wijn

Ondanks dat de Verdejo van Doña Beatriz geen natuurwijn is (wat betekent dat niets behalve een kleine hoeveelheid sulfiet aan toegevoegd mag worden), is het wel een natuurlijke wijn. Zo heeft het geen toegevoegde suikers, wat bij wijnen uit ons assortiment überhaupt zelden voorkomt, en is vrij van allergenen en histamine

Bodegas Cerrosol

Doña Beatriz verdejo wijnen

Van het Wijnhuis CERROSOL, gelegen in de natuur op het Castiliaanse plateau in spanje. Zij zijn zich er zeer bewust van dat we beter moeten zorgen voor de wereld om ons heen. Daarom hebben zij ingezet op waterzuivering en waterzuivering en energiebesparingen hun faciliteiten om zo het milieu te besparen. In deze trend hebben zij deze buitengewone wijn gelanceerd die gemaakt is met op basis van 100% gecertificeerde biologische wijnbouw

Doña Beatriz wijnen van Bodegas Cerrosol

Bodegas Cerrosol is met de Doña Beatriz wijnen gefocust op het maken van stuivende mineraalrijke verdejo wijnen. Hun stijl is strakker en frisser dan andere wijnmakers in de Rueda en dit zorgt voor heerlijke wijnen die zeer makkelijk doordrinken. De Doña Beatriz Ecologico (organisch) is gemaakt voor het terras of voor een gezellige borrel, voor wat meer diepgang en fruitige expressie is er de Doña Beatriz Cepas Viejas (oude wijnstokken). Op zoek naar een gastronomische wijn met veel character dan is de Doña Beatriz Vendimia De Medianoche zeker een ervaring. Deze wijn is zeer geschikt bij bijvoorbeeld coquilles. bekijk gerust alle wijnen van Bodegas Cerrosol en Doña Beatriz.

Biologische landbouw

Verdejo biologische wijn

Van 15 hectare Verdejo-wijngaard die volledig onder gecertificeerde biologische landbouw is verbouwd, hebben we 50.000 flessen biologische wijn geproduceerd die is getransformeerd door 100% biologische wijnbereiding (met geselecteerde natuurlijke gisten, zonder sulfieten, zonder onnatuurlijke precipitatiemiddelen, enz.) en we hebben een wijn verkregen die is anders!

Het is een frisse en ietwat wilde wijn die we hebben gemaakt door middel van een gecontroleerde fermentatie met geselecteerde natuurlijke gist bij temperaturen van 18-22º gedurende 3 weken.

Voor het selecteren van de druiven worden verschillende trossen gescheiden, afhankelijk van de druiven die van verschillende bodems komen. De wijn is gedurende een gecontroleerde tijd met fijne droesem bewaard gebleven. De stabilisatie is op natuurlijke wijze uitgevoerd, evenals filtratie. 

Doña Beatriz Ecologico Verdejo 2021

Deze wijn hebben we helaas niet in ons assortiment, wij zijn pas recent gestart met de Doña Beatriz van Bodegas Cerrosol en hebben meteen de nieuwste jaargang gekregen

Doña Beatriz Ecologico Verdejo 2022

De rueda had een goed jaar met de verdejos in 2022. Er was 8% meer opbrengst dan het jaar ervoor wat betekent dat wij nog meer van deze wijnen kunnen genieten.

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling
Ben je ouder dan 18 jaar?