Cerrosol Doña Beatriz Verdejo Cepas Viejas

Deze witte wijn van Doña Beatriz is exclusief gemaakt van 100% Verdejo druiven met de hand zijn geselecteerd. De naam van de wijn Cepas Viejas betekent oude wijnstokken. De druiven vandaan komen namelijk van de oudste wijngaarden van dit wijnhuis.

Dit is een stuivende frisse witte wijn van Doña Beatriz met tonen van "Granny Smith" appel, limoen, kruisbes en verse munt. Zuiver, geconcentreerd van smaak, alsof een appelsorbetijs op je tong wegsmelt met een partje limoen en zilte mineralen. Vol met knapperig fris fruit.

1-flesprijs: 9,95
bij 6 fl. 8,95
8437006093385
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid bij 1 fl. bij 6 fl.
Prijs 9,95 8,95
Wilt u 24 flessen of meer van deze wijn? Prijs op aanvraag!
+

Afkomst & Druif

Oogstjaar:
  • 2021
Wijnhuis:
Bodega Gótica
Land:
  • Spanje
Wijnstreek:
  • Rueda
Druivensoort:
  • Verdejo
Eigen import:
  • ja
Alcoholpercentage:
12,5%

Kleur, Geur & Smaak

Soort wijn:
  • Wit
Kleur:
strogeel
Geur:
mineralen en kruiden
Smaakprofiel:
  • Fris en fruitig

Wijngaarden uit de provincie Segovia

Zoals eerder benoemt komen de druiven van deze wijn van oude wijnstokken. De wijngarden zijn gelegen in de provincie Segovia in Rueda, dit ligt op 900 meter hoogte en omdat het vooral zanderige aarde is moeten de oude stokken zeer hun best doen om de benodigde grondstoffen en water binnen te krijgen. Deze wijngaarden brengen daarom ook een stuk minder op (2000kgs per hectare), dit komt ook omdat ze slechts een selectie van de beste druiven gebruiken voor deze wijn.

Vinificatie

Zeer lichte persing om de beste most te verkrijgen. Gecontroleerde fermentatie bij 14ºC gedurende 20 dagen. We elimineren dikke droesem, waardoor alleen de fijne droesem maximaal drie maanden in de wijn blijft.

Strogele kleur, helder met groenachtige tinten. Schoon en kristallijn aspect. Intense traan. Hoge aromatische intensiteit, hints van fruit en grote florale expressiviteit. Breed in de mond, evenwichtig, rond en aanhoudende afdronk. Licht bittere afdronk, kenmerkend voor de Segoviaanse Verdejo-druif Andere onderscheidingen voor deze wijn/spiritus “Gran Baco de Oro” 2016 Gouden medaille op “Berliner Wein Trophy” 2016

Rueda Verdejo

De Verdejo druif is een van de meest gebruikte soorten voor het maken van spaanse witte wijnen. Deze wordt vooral verbouwd in de Rueda, dit is een regio in het noorden van spanje boven madrid. Het ligt wat zuidwestelijk van de bekende Rioja en Ribera Del Duero streken die vooral bekend staan om hun spaanse rode wijnen. Alle zojuist benoemden streken liggen aan de rivier de Duero, die veel invloed heeft op het klimaat in deze gebieden en daarmee ook de uiteindelijke smaak van de wijn. 

Rueda DOC

Deze wijn valt binnen het beschermde gebied Rueda en heeft daarmee ook de classificatie Rueda DOC. Hier komen naar onze mening ook de mooiste verdejo's vandaan.

Bodegas Cerrosol

Van het Wijnhuis Cerrosol, gelegen in de natuur op het Castiliaanse plateau in spanje. Zij zijn zich er zeer bewust van dat we beter moeten zorgen voor de wereld om ons heen. Daarom hebben zij ingezet op waterzuivering en waterzuivering en energiebesparingen hun faciliteiten om zo het milieu te besparen.

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling
Ben je ouder dan 18 jaar?