Proefgarantie

Hoe werkt de Proefgarantie

 • Proef één fles wijn uit de doos.
 • Smaakt de wijn? Prima, geniet ervan!
 • Is de wijn niet naar wens? Vervelend, maar wij helpen u verder.

De wijn is niet naar wens

Voldoet een wijn niet aan uw verwachting of zit er een kurklucht in de wijn? Dan kunt u gebruik maken van onze unieke Proefgarantie. Deze garantie biedt u, naast het wettelijk herroepingsrecht van 14 dagen, de mogelijkheid de wijn eerst te proeven en vervolgens terug te sturen als deze niet naar wens is.
U mag de wijn dus eerst proeven! U staat dus nooit voor een verrassing.

 • Lees de voorwaarden.
 • Neem contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@vanos-wijn.nl.
 • Vermeld het factuurnummer en de factuurdatum.
 • U hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Waarom Proefgarantie

Al onze wijnen worden geselecteerd door onze specialisten. We zijn daarom zeker van de kwaliteit. Maar smaak is nu eenmaal subjectief. U kunt een wijn anders beleven dan door ons omschreven.
Bent u niet tevreden, dan stuurt u, na overleg met ons, de wijn terug. U kunt uw geld terugkrijgen. Maar u kunt het ook laten vervangen door een wijn die u wél lekker vindt. Wij kunnen u prima adviseren!

Voorwaarden Proefgarantie

 1. Terugname vindt plaats per volle doos wijn, met uitzondering van 1 fles die u heeft geproefd. In het geval van een wijnpakket zal naar een gepaste oplossing worden gezocht.
 2. Voor terugname neemt u contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail. We kunnen dan alles voor u uitzoeken en nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.
 3. De flessen dienen in de oorspronkelijke verpakking voor transport te worden aangeboden. De eventueel bij de oorspronkelijke zending meegeleverde gratis goederen, dienen eveneens mee te worden teruggestuurd te worden. Onze bezorgdienst komt de wijnen bij u ophalen.
 4. U kunt aanspraak maken op deze Proefgarantie tot een vol jaar na het “op dronk” komen van de wijn. Als een wijn bijvoorbeeld op dronk is vanaf 2013, heeft u tot 2014 de gelegenheid de wijn te proeven en de Proefgarantie te claimen.
 5. De Proefgarantie is niet geldig op de Grands Cru wijnen. Wijnen van dergelijke hoge kwaliteit en consistentie worden alleen teruggenomen als er een fout (bijvoorbeeld kurk of azijnsteek) in zit.
 6. De Proefgarantie is een toevoeging op de wettelijke herroepingsrecht en doet daarbij niets af van de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft.