Afkomst & Druif
- 2019
- Chili
- Colchagua
- Shiraz / Syrah
Kleur, Geur & Smaak
- Rood
- Vol droog
- Vol en krachtig
Serveren & Bewaren
- Barbecue / grill
- Eend
- Lamsvlees
- Rundvlees
- Stoofschotel
Smaakt heerlijk bij stoofschotels met rundvlees en rode paprika, gegrilde eend, lamskarbonades van de barbecue.
Deze Cuvée Colchagua is een selectie van druiven uit verschillende wijngaarden in Colchagua Valley, met de nadruk op die van het estate in Lolol, vrij koel en westelijk in het dal. De druiven worden hier perfect rijp, maar zonder hun frisheid te verliezen, en daarmee een fijn pepertje. Dat levert een mooie rijpe en uitgebalanceerde syrah op.
De druiven worden met de hand geoogst, en ondergaan vervolgens een koude inweking op de schillen van zes dagen. Daarna volgt een korte gisting op de schillen van niet meer dan 8 dagen, om de wijn niet te hard en te droog te maken. Afronding door een rijping op vaten van Frans eikenhout gedurende een half jaar voor 60% van de wijn. De rest blijft op roestvrij staal, om het fruit mooi vast te houden.