In NL alleen bij ons te koop!

La Vieille Terre Reserve Viognier

De witte wijn La Vieille Terre Reserve Viognier is helder goudgeel van kleur. Het heeft een aromatische neus met bloesems en wit fruit, als perzik, peer en abrikoos en een zwoele kruidigheid. Een milde, ietwat vettige aanzet met een fluweelachtige textuur, ondersteund door aangenaam niet te hoog zuur. De houtrijping is beperkt en is in de geur nagenoeg niet herkenbaar, maar geeft een zekere gelaagdheid aan de wijn. De wijn is goed in balans met een lange afdronk.

Adviesprijs: 10,96
bij 24 fl. 8,95
U bespaart: 0,01 (0%)
100603211539
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid bij 1 fl. bij 12 fl. bij 24 fl.
Prijs 10,95 9,95 8,95
+

Afkomst & Druif

Oogstjaar:
  • 2020
Wijnhuis:
La Vieille Terre
Land:
  • Frankrijk
Wijnstreek:
  • Languedoc
Druivensoort:
  • Viognier
Vinificatie:
Korte schil inweking gevolgd door alcoholische vergisting op 16-18℃ in RVS tank. Verdere lagering en malolactische vergisting op eiken barriques. 50% nieuw eiken. Botteling tegen het einde van de winter volgend op de oogst, dus relatief kort contact met h
Eigen import:
  • ja
Alcoholpercentage:
13%

Kleur, Geur & Smaak

Soort wijn:
  • Wit
Kleur:
Licht goudgeel
Geur:
Aromatische neus met bloesems en wit fruit als perzik, peer en abrikoos en een zwoele kruidigheid.
Smaakprofiel:
  • Vol droog
Gelegenheid:
  • Elke gelegenheid

Serveren & Bewaren

Temperatuur °C:
  • 10 - 12
Bijpassend gerecht:
  • Asperges
  • Aziatisch gerecht
  • Groente / salade
  • Hartige taart
  • Milde kaas
  • Pasta
  • Vette vis (bijv. zalm, tonijn)

Viognier is de druif, die als basis dient van de grote witte Rhône wijnen, waarvan de Condrieu de meest bekende is. De zuidelijker gelegen Languedoc heeft de naam te warm te zijn voor deze druif. La Vieille Terre Reserve Viognier vormt hierop een aangename uitzondering. De druiven, afkomstig van een wijngaard aan de kuststreek, groeien op een bodem van mergel en klei. De wind uit zee brengt verkoeling in dit toch warme deel van Frankrijk.

Korte schil inweking gevolgd door alcoholische vergisting op 16-18℃ in RVS tank. Verdere lagering en malolactische vergisting op eiken barriques. 50% nieuw eiken. Botteling tegen het einde van de winter volgend op de oogst, dus relatief kort contact met het eiken, zodat deze in geur en smaak niet overheerst maar wel complexiteit toevoegt.