Le Bignele, Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC

Le Bignele Ripasso Classico Superiore heeft een granaatrode kleur en is vol en fluwelig. Deze Italiaanse rode wijn heeft een lekkere geur van rode bessen en kersen. De Ripasso wordt gemaakt van de Valpolicella druiven Corvina, Molinara en Rondinella. Le Bignele voegt ook Corvinone toe.

 

bij 6 fl. 17,95
102301211156
Onze kwantumkortingen:
Hoeveelheid bij 1 fl. bij 6 fl.
Prijs 18,95 17,95
Wilt u 24 flessen of meer van deze wijn? Prijs op aanvraag!
+

Afkomst & Druif

Oogstjaar:
  • 2017
Wijnhuis:
Le Bignele
Land:
  • Italië
Wijnstreek:
  • Valpolicella
  • Veneto
Druivensoort:
  • Corvina
  • Corvinone
  • Molinara
  • Rondinella

Kleur, Geur & Smaak

Soort wijn:
  • Rood
Smaakprofiel:
  • Vol en krachtig

Serveren & Bewaren

Serveertips:
Smaakt goed bij rood vlees en wildgerechten, oude kazen en gedroogde ham soorten en salami.
Bijpassend gerecht:
  • Borrelhapjes / tapas
  • Lamsvlees
  • Rundvlees
  • Wild
De naam Ripasso komt van het Italiaanse werkwoord 'ripassare'. Dit kunt je vertalen met 'herpasseren'. Kort gezegd, de Ripasso Valpolicella hergebruikt de druiven van de Amarone wijn. Na het persen van het sap uit de ingedroogde druiven voor de Amarone, gaan deze druiven met een jonge basis Valpolicella wijn voor zo'n 25 tot 30 dagen samen in een tank. Zo worden de laatste smaken uit de ingedroogde druiven afgegeven aan de basis Valpolicella wijn. Daarna gaat de wijn nog voor ongeveer 1 jaar in grote eiken vaten voor verdere rijping.