LUYT Colheita 2012 – Douro, Portugal

25,00

25,00

LUYT Colheita 2012 – Douro, Portugal

25,00

De LUYT Colheita 2012 is een toegankelijke robuuste rode wijn uit de Douro Vallei in Portugal. Zijn structuur met rijpe tannine geeft een aroma van zachte pepers, rood fruit en gedroogd fruit, kruidig met karamel en lichte vanille. Zijn perfecte balans zorgt voor een soepele afdronk. Deze wijn is uitstekend te drinken als aperitief met pittige, sterke kazen; tevens zeer goed in combinatie met rood vlees en pittige gerechten.

De LUYT Colheita 2012 rode wijn is gemaakt van een enorme variëteit aan inheemse Portugese rode druiven soorten. Deze field-blend bevat zo’n 30 verschillende druivenrassen, die tegelijkertijd worden geoogst: een deel ervan bijna rijp, een deel rijp en een deel overrijp, wat deze wijn zijn unieke karakter geeft.

De LUYT Colheita 2012 komt van druiven van een speciaal door Maarten van Luyt geselecteerd veld op gemiddeld 450m hoogte aan de zuidzijde van de Douro vallei in het UNESCO-werelderfgoed gebied. Dit veld wordt ook wel “Old Vineyard” genoemd met een leeftijd van 40 jaar. Dit veld heeft een opbrengst van slechts 2000kg druiven per hectare. Door de indirecte zon op de noordelijke hellingen ontwikkelen de druiven zich hier langzaam maar krachtig, op de bodem van leisteen. Die overdag de warmte opslaat en ’s avonds teruggeeft aan de planten.

Hoeveelheid Korting
12 + 24,00
Artikelnummer: SKK_PB331 Categorie: Tag: