Casa Silva Gran Terroir – Angostura – Chardonnay

16,95

16,95

Casa Silva Gran Terroir – Angostura – Chardonnay

16,95

De Casa Silva Gran Terroir – Angostura – Chardonnay is mooi exotisch en krachtig, met aroma’s van peer en limoen. Fijne vanille, niet te veel hout en licht rokerig in de mond. De nadruk ligt op frisheid. Heerlijk rijp en intens, verleidelijk met in de afdronk wat toast, boter en citrus.

Ideale combinatie met king crab, kreeft, gamba’s, langoustines. Ook bij wit vlees, zoals kalkoen of kippenborst met een romige saus of risotto met mosselen.

Hoeveelheid Korting
6 + 16,45
Artikelnummer: 7804454001568 Categorie: Tag:
Oogstjaar

Druivensoort

Gelegenheid

Bijpassend gerecht

Gevogelte, Kalfsvlees, Kip, Risotto, Schelpdieren, Wit vlees

Inhoud ml

Land

Smaakprofiel

Soort wijn

Wijnhuis

Temperatuur ˚C

Wijnstreek

Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als ‘Gran Terroir de los Andes’. Dit zijn de warmere terroirs, waarbij de Andes in de loop van de dag zorgt voor afkoeling, omdat er een wind uit de bergen gaat waaien. Deze 35 jaar oude wijngaard met chardonnay profiteert daar optimaal van. Het klimaat levert hier een mooie intense en krachtige stijl chardonnay op, in de moderne, internationale stijl van nu, met het accent op het fruit, en wat subtiel hout.