Casa Silva Late Harvest Semillon – Gewurztraminer 50 cl

12,95

12,95

Casa Silva Late Harvest Semillon – Gewurztraminer 50 cl

12,95

Casa Silva Late Harvest is een frisse dessertwijn. Heerlijk lichtvoetig zoet met een krachtige geur (duidelijk gewurztraminer) met bloemen, rozen, lychee, sinaasappel, zeer fruitig. Zacht zoetig van smaak en met goede zuren is hij goed in balans.

Alle druiven komen van Viña Casa Silva’s eigen wijngaard in de Colchagua Vallei. De oogst wordt echter extreem laat binnengehaald zodat de druiven extra suikers kunnen aanmaken. De gehele oogst is handgeplukt in kleine hoeveelheden en voorgeselecteerd op de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. De oogst wordt binnen gehaald in mei. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handselectie voor de persing om alleen de beste trossen te selecteren. Persing van gehele trossen en onmiddellijke sap scheiding zonder malolactische gisting. Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks voor 24 dagen op 13°C. De gisting vindt plaats op roestvrijstaal en de wijn ondergaat geen houtrijping, om een mooie frisse stijl zoet te maken.

Net als in de Sauternes staat de beroemde sémillon aan de basis van een mooie zoete ‘laat geoogste’ wijn. Naast 56% sémillon bevat deze bijzondere blend uit 44% gewurztraminer, de druif die ook in de Elzas mooie zoete wijnen oplevert, die bovendien ook altijd goede zuren hebben. Door hem laat te plukken drogen de druiven aan de stokken een beetje in, zodat hun suikerconcentratie toeneemt. Dit levert een heerlijke zoet, maar ook absoluut niet te zware wijn op.

Artikelnummer: 7804454000301 Categorie: