Filter uw keuze Filter uw keuze

Casa Silva

7,96 bij 6 fl. 7,45
+
7,96 bij 6 fl. 7,45
+
7,96 bij 6 fl. 7,45
+
10,25
+
10,25
+
10,25
+
11,95
+
13,45 bij 6 fl. 12,95
+
13,45 bij 6 fl. 12,95
+
Casa Silva Reserva Syrah
2019
Chili
Rood
13,45 bij 6 fl. 12,95
+
16,75
+
19,75
+
Casa Silva Quinta 5 Red
2020
Chili
Rood
22,95
+

Viña Casa Silva heeft de oudste wijnkelder in de Colchagua Valley. Achter de traditionele en historische gevel is echter een van Chili's meest moderne wijnbedrijven gehuisvest. Gelegen op een eeuwenoud terrein in Angostura beschikt Casa Silva over de laatste technologieën, ´barrel rooms´ met de perfecte condities voor de rijping van de wijnen, en een speciaal uitgeruste sector voor kleinere vinificatie processen.

Familie Silva

De familie Silva heeft haar roots in Colchagua Valley en werkt tot op de dag van vandaag vanuit deze regio met internationale partners. De wijnen weerspiegelen de betrokkenheid en passie van de familie met en voor de natuur. Viña Casa Silva is volledig eigendom van de familie en streeft er naar om hun roots en respect voor de natuur en mens over te brengen op de volgende generaties.

Het wijnbedrijf Casa Silva startte in 1997 toen een lang gekoesterde droom werkelijkheid werd, namelijk door de liefde van de familie voor de Colchagua Valley te ‘vangen' in een fles wijn onder eigen label. Hun voorganger, de Fransman Emilio Bouchon arriveerde in 1892 in Chili vanuit St. Emilion, Bordeaux. Hij heeft daar sindsdien met zijn familie de wijnen gemaakt, zij waren de pioniers van de Colchagua Valley. In 1997 startten Mario Pablo Silva, de oudste zoon van de vijfde generatie en zijn vader, Mario Silva, met het maken van wijnen onder hun eigen label.

Visie

Viña Casa Silva streeft er naar bekend te staan als producent van kwaliteitswijnen, een toonaangevend wijnhuis voor een nieuwe stijl van Chileense topwijnen. Maar daarnaast ook als innovator en pionier in de Colchagua Valley, met een eigen stijl, met behoud van normen en waarden in relatie tot het eigen personeel, de gemeenschap en het milieu. Als echt familiebedrijf wil men deze normen en waarden doorgeven aan de toekomstige generaties.

De wijnen van Casa Silva

De wijnen van Viña Casa Silva zijn voornamelijk bedoeld voor de betere horeca en de gespecialiseerde wijnhandel. Wijnen afkomstig uit de beste terroirs van Colchagua Valley, perfect in balans, complex en elegant. De wijnen zijn gemaakt met een uitgebalanceerde houtlagering en uitermate geschikt om te combineren met een breed scala verschillende gerechten. Casa Silva produceert de Family serie speciaal voor de Europese markt. Smaakvolle, elegante wijnen van 2 verschillende druivenrassen, die perfect geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De Casa Silva Coleccion serie bestaat uit wijnen van verschillende terroirs en met een eigen karakter, die een belangrijke eigenschap delen: de smaak en kwaliteit overtreffen de prijs ruimschoots. De Reserva en Grand Terroir series tonen de perfecte harmonie tussen ‘fruit’ en óuderdom’. De wijnen zijn krachtig, zeer elegant en complex. Ze komen van de beste delen van de wijngaard en geven heel goed het karakter van het terroir aan.

Ben je ouder dan 18 jaar?